Als het over energie gaat lijkt één ding zeker: de maandelijkse energielasten voor jou als consument zullen stijgen. Wil je om die reden je woning verduurzamen, maar heb je het geld niet vrij beschikbaar, dan is de vraag of lenen verstandig is. Want: lenen kost geld, maar energie ook. Daarom zetten we hieronder uiteen op welke manieren je aan geld kunt komen om de energiebesparende maatregelen aan je woning uit te laten voeren.

lees meer
Patrick Muns
2 May 2019

Als je een hypotheek wilt krijgen, is het verstandig om eerst je financiën op orde te hebben. Momenteel is er in de media veel aandacht voor het feit dat het hebben van een studieschuld vaak een obstakel is om een hypotheek te krijgen. Ook consumptief krediet, een creditcardschuld en andere leningen leiden ertoe dat je minder kunt lenen. Wat veel mensen niet beseffen is dat banken, verzekeraars en andere hypotheekverstrekkers minder uitlenen als er schulden zijn.
Maar hoeveel minder kun je in zo'n geval lenen?

lees meer
Annemieke Westerveld
24 Sep 2018

Iedere particulier kan samen met zijn toekomstige buren zijn eigen woning ontwikkelen en het huis bouwen dat hij wenst. Bovendien is een huis in Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) ook nog eens beter betaalbaar dan in de markt aangeboden woningen; dit scheelt vaak flink wat.

lees meer
Annemieke Westerveld
30 Nov 2017

De media bericht veel over de zorgen die De Nederlandsche Bank DNB en de AFM hebben inzake het aantal en de hoogte van aflossingsvrije hypotheken. Deze zorgen zijn in veel gevallen gerechtvaardigd, maar het is nodig deze ook te verduidelijken. Daarom gaan we wat dieper in op de aflosvrije hypotheek.

lees meer
Patrick Muns
29 Jun 2017

Veel mensen hebben reeds een woning aangekocht wanneer ze een hypotheekadvies gesprek aangaan. De aankoop is daarbij op eigen houtje gedaan. Dat lijkt prima als je ervan overtuigd bent dat je een uitstekende prijs hebt betaald. Uit het uiteindelijke taxatierapport blijkt of dit ook klopt, is de redenatie. Maar ben je op de hoogte van alle risico's die je loopt of hebt gelopen door zelf een woning aan te kopen?

lees meer
Patrick Muns
23 Jun 2017