Als je een hypotheek wilt krijgen, is het verstandig om eerst je financiƫn op orde te hebben. Momenteel is er in de media veel aandacht voor het feit dat het hebben van een studieschuld vaak een obstakel is om een hypotheek te krijgen. Ook consumptief krediet, een creditcardschuld en andere leningen leiden ertoe dat je minder kunt lenen. Wat veel mensen niet beseffen is dat banken, verzekeraars en andere hypotheekverstrekkers minder uitlenen als er schulden zijn.
Maar hoeveel minder kun je in zo'n geval lenen?

lees meer
Annemieke Westerveld
24 Sep 2018

Iedere particulier kan samen met zijn toekomstige buren zijn eigen woning ontwikkelen en het huis bouwen dat hij wenst. Bovendien is een huis in Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) ook nog eens beter betaalbaar dan in de markt aangeboden woningen; dit scheelt vaak flink wat.

lees meer
Annemieke Westerveld
30 Nov 2017

De media bericht veel over de zorgen die De Nederlandsche Bank DNB en de AFM hebben inzake het aantal en de hoogte van aflossingsvrije hypotheken. Deze zorgen zijn in veel gevallen gerechtvaardigd, maar het is nodig deze ook te verduidelijken. Daarom gaan we wat dieper in op de aflosvrije hypotheek.

lees meer
Patrick Muns
29 Jun 2017

Veel mensen hebben reeds een woning aangekocht wanneer ze een hypotheekadvies gesprek aangaan. De aankoop is daarbij op eigen houtje gedaan. Dat lijkt prima als je ervan overtuigd bent dat je een uitstekende prijs hebt betaald. Uit het uiteindelijke taxatierapport blijkt of dit ook klopt, is de redenatie. Maar ben je op de hoogte van alle risico's die je loopt of hebt gelopen door zelf een woning aan te kopen?

lees meer
Patrick Muns
23 Jun 2017

Kopers van een woning moeten in de komende maanden extra alert zijn op de termijn van financieringsvoorbehoud bij de aankoop van woningen. Als gevolg van de invoering van de Europese hypothekenrichtlijn Mortgage Credit Directive "MCD", zijn geldverstrekkers namelijk verplicht aanpassingen door te voeren in hun werkwijze die van invloed gaan zijn op de termijn waarop jij je hypotheek rond kunt krijgen. Zo bestaat de kans dat het eerste voorstel wat de bank je verstrekt niet meer een offerte is zoals we die gewend waren, maar een voorlopig rentevoorstel.

lees meer
Annemieke Westerveld
11 Mar 2016